About us

select your language:

Az AHICE szolgáltatást azokra gondolva indítottuk el, akik mindennapi munkájukat segítve vagy akár személyes kiváncsiságtól vezérelve naprakész információkkal szeretnének rendelkezni a művészettörténet szakterületét érintő eseményekről, újdonságokról Közép - Európa négy országában:
Csehországban, Magyarországon, Lengyelországban és Szlovákiában.

Elsősorban útjelzőként szeretnénk működni, rámutatva a mára már gyakran áthághatatlannak tűnő hírhalmazban az információ forrásaira: magukra a szervező intézményekre.

A múzeumi, oktatási, tudományos vagy szervezési feladatokat végző intézmények miután regisztráltatták magukat, egy jelszó segítségével közvetlenül vihetnek be adatokat a rendszerbe. Mindez lehetővé teszi azt, hogy az AHICE szolgáltatás honlapján megjelenő saját információkat az intézmények folyamatosan, közvetlenül frissíthessék.

A szolgáltatást folyamatos, nemzetek közti együttműködés tartja életben. Az AHICE partnerek - minden országban egy-egy intézmény - vállalt feladata a regisztrálás és az állandó kapcsolattartás. Ezt a munkát közvetlenül a partnerek által delegált rendszergazdák végzik, segítve a regisztrált intézményeket a sikeres adatbevitelben. Az AHICE projekt magyarországi partnere a Miniszterelnökség Kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkársága. Kapcsolatfelvétel a Contact kategórián keresztül, magyar nyelven lehetséges.

Az AHICE honlap alapvető kínálati körét további szolgáltatásokkal is gazdagítottuk. Előjegyezve az ingyenes Subscription szolgáltatást a legfrissebb híreket saját e-mail postánkból olvashatjuk. 

Reméljük, hogy szolgáltatásunk a művészettel hivatásszerűen foglalkozóknak hatékony munkaeszköze, a művészetkedvelőknek pedig "kellemes útitársa" lesz.